KUNTOTESTAUS
KYNNYSTESTIT

 

Tasotesti/kynnystesti kertoo testattavalle sen hetkiset arvot (syke/vauhti) aerobiselle ja anaerobiselle kynnykselle. Näin harjoittelu tulee tehtyä varmasti oikealla syke- ja tehoalueella, jolloin kestävyysharjoittelusta tulee tehokkaampaa ja tuloksekkaampaa.

Laktaattimittaus tapahtuu ottamalla verinäyte sormenpäästä työjaksojen välissä. Näytteenottoon menee noin puoli minuuttia, jonka jälkeen jatketaan seuraavalle työjaksolle. Mittauksia otetaan tarvittava määrä.

Testissä edetään poikkeuksetta maksimiin asti, jolloin saadaan selville myös hyvä arvio maksimaalisesta hapenottokyvystä.

Ennen testiä kyselen paljon testattavan harjoittelusta ja tavoitteista, jotta voin tehdä testipalautteesta mahdollisimman hyödyllisen testattavalle. Testitapahtuman jälkeen testattava saa sähköpostiinsa henkilökohtaisen palautteen, miten harjoitella optimaalisemmin heikkouksia kehittäen. Palaute sisältää myös esimerkkiharjoituksia.

Katso tästä esimerkki testipalautteesta.

Kynnystesti laktaattimittauksin

Juosten: 90 eur / henkilö
Pyörällä: 99 eur / henkilö
Juoksu+pyörä / triathlontesti: 180 eur / henkilö

OPTIO: 2kk harjoitusohjelma testien tulosten perusteella testatun lajin harjoitteluun, 90 eur / 2kk ohjelma

Kestävyyskunnon tasotesti laktaattimittauksilla testattavan valitsemassa lajissa. Laktaattitestissä tehdään 6-10 työjaksoa (n. 1 km tai 3-10 min) nousevalla teholla ja jokaisen työjakson välissä mitataan laktaattipitoisuus verestä. Laktaattimittausten ja tulosten perusteella saadaan selville aerobinen ja anaerobinen kynnys sekä syke- ja vauhtialueet harjoitteluun (sykealueisiin vaaditaan osallistujalta sykemittari). Testitulokset ja harjoitteluohjeet sisältävät henkilökohtaisen palautteen.

Juoksutesti toteutetaan Kuopio-hallissa tai muussa ennalta sovitussa paikassa juoksuradalla tai juoksumatolla.

Pyörätesti toteutetaan testattavan omin välinein (tehomittari+traineri tai muu vastaava luotettava tehodataa käsittelevä laite) ja erikseen sovittavassa tilassa (esim. Kuopio-halli). (Voimassa toistaiseksi 09/2019 lähtien.)

Sykemittari tulee löytyä testattavalta itseltään (tulosten hyödynnettävyys harjoittelussa). Jos et omista sykemittaria, voidaan kuntotestinä tehdä vakiintuneita (Cooperin testi ym.) kestävyyskuntoa mittaavia testejä.


Ryhmätestit

Jos testattavia on kaksi henkilöä tai useampi, hinta -10% normaalihinnasta.

Asiakaskokemuksia

"Kiitos testauksesta! Tuli kyllä arvokasta tietoa koskien omaa kuntoa, että missä mennään! Nyt pystyy paremmin kehittämään omia kuntoalueita ja keskittyä heikkouksiin. Testitilanne oli hieno kokemus. Tämän lisäksi olen positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka kattavan raportin olette jaksaneet tehdä. Todellakin hintansa arvoista palvelua."

- palaute juoksun kynnystestissä käyneeltä tammikuussa 2017

"Heinäkuussa 2016 tehty laktaattitesti ja palaute harjoittelua varten auttoivat saavuttamaan tavoitteeni päästä maratonilla alle 4h. Ennen testiä ennätykseni oli ollut 4:04. Muutin harjoitteluani testipalautteen mukaisesti ja sain parannettua ennätystäni kahdesti: elokuussa HCM 3:57 ja viime lauantaina Vantaan maratonilla 3:51"