5 x 7 vinkkiä hyvinvoinnista ja liikunnasta

Julkaistu alunperin X-palvelussa (ent. Twitter) henkilökohtaisella tililläni. Kommentoi vapaasti mitä kautta tahansa. 🙂


Tänä vuonna tulee yhdeksän vuotta täyteen valmentajayrittäjyyttä liikunta-alalla. Uuden vuoden kunniaksi ajattelin jakaa ainakin tammikuun ajan joka maanantai seitsemän satunnaista vinkkiä/huomiota/ajatusta liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen. Vinkit perustuvat kaikkeen oppimaani ja kokemaani kulkemallani valmennuspolulla. Alkuun mennään aika yleisellä ja aloittelijatason linjalla, viikkojen edetessä saattaa tulla jo aika spesifejäkin vinkkejä. 🙂

#mikan7vv Viikko 1 (twiitit X:ssa)

1/7 Ihminen ja ihmiskeho on aivan uskomaton eläin. Se mukautuu ja muuntautuu uskomattomimpiinkin asioihin ja olosuhteisiin. Lähtökohtaisesti muutos on siis aina mahdollista. Ihmiskeho pyrkii aina sopeutumaan olosuhteisiin ja mitä sille tekee. Aina.

2/7 Liikunta on terveellistä ihan kaikille. Jokainen fyysisesti aktiivinen minuutti menee vain sinulle, sinun hyvinvointiisi, terveyteesi ja henkiseenkin vireyteesi. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin. T. “pankkilainen”

3/7 Aloita maltilla. Tee ensin vaikka vartin-puolen tunnin treeni. Lisää ensin kertoja viikkoon. Kun alkaa tuntua helpolta, lisää yksittäisten harjoitusten kestoa. Sitten molempia. Maltilla. Keho sopeutuu.

4/7 Treenaa monipuolisesti. Ole utelias, lajeja on paljon ja hyvin todennäköisesti opit kyllä minkä tahansa lajin perusteet, jos annat aikaa oppimiselle ja fyysiselle kehitykselle. Tee kestävyys- kuin voimaharjoittelua.

5/7 Pieni vastoinkäyminen tai tauko esim. sairastumisen johdosta ei vielä isoa kuvaa muuta. Älä takerru näihin vaan jatka heti kun pystyt.

6/7 Älä vertaa itseäsi muihin. Jokainen kehittyy omalla tavallaan ja myös lähtökohdat vaikuttaa tuloksiin. Kaksi samalla treeni- ja ruokavaliolla olevaa saman kokoista yksilöä kehittyy todennäköisesti (ihan) eri tahtiin.

7/7 Paras päivä aloittaa liikunta oli eilen, toiseksi paras tänään. Oikoteitä hyvinvointiin, terveyteen ja hyvään kuntoon ei ole, edes isolla rahalla. Vain säännölliset tarkoituksenmukaiset teot vievät näitä kohti.

#mikan7vv Viikko 2 (twiitit X:ssa)

1/7 Jos haluat laihtua tai ylläpitää saavutettua painoa, jokaisen aterian päätteeksi pitäisi jäädä hiukan nälkä. Ei liikaa, mutta vähän. Jos aterian jälkeen tuntuu, että söit liikaa, niin todennäköisesti näin on. Oletus, että näläntunne on terveellä pohjalla.

2/7 Hiihdosta: aloittelijalle luisteluhiihto on teoriassa ja todnäk. käytännössäkin helpompaa. Perinteisessä hiihdossa voimantuottovaatimus suurempi ja voimantuottoaika lyhyempi  (=voimaa+tekniikkaa) kuin luisteluhiihdossa. Luistelussa haastaa eniten(?) tasapaino (liu’utus). => Keskivartalo ja kehonhallinta kuntoon.

2/7 Hiihdosta: aloittelijalle luisteluhiihto on teoriassa helpompaa. Perinteisessä hiihdossa voimantuottovaatimus suurempi ja voimantuottoaika lyhyempi (=voimaa+tekniikkaa) kuin luisteluhiihdossa. Luistelussa haastaa eniten(?) tasapaino (liu’utus).=>Keskivartalo ja kehonhallinta!

3/7 Liikunta- ja ravitsemussuositukset ovat hyviä. Näistä on hyvä aloittaa ja jatkaa hifistelyllä sen jälkeen kun nämä on kunnossa. 3-4x/vko liikuntaa, säännölliset ja monipuoliset ateriat 3-4x/vko. Kuulostaa yksinkertaiselta ja sitä onkin. Perusasiat kunniaan.

4/7 Pelon vallassa ei opi mitään tai pysty muuttumaan. Siksi valmennuksissa aloitetaan siitä, että tehdään (lajin) olosuhteet ja välineet tutuiksi ja olo mukavaksi. Oli kyseessä sitten sukset, alamäki, rullaluistimet, hissi tai esim. vesi.

5/7 Jos aloitat tai lisäät liikunnan arkeesi, on se väistämättä jostakin pois. Jos et löydä mitään asiaa mistä joudut luopumaan liikunnan sijasta, et todennäköisesti ole valmis muutokseen. Usein luovuttavat asiat ovat loppupeleissä aika arvottomia (kuten tv:n katselu tmv.).

6/7 Heti kun koet flunssanoireita, ota reilu annos C-vitamiinia (tai multivitamiinia, jos ei jo muuten ole) + sinkki-imeskelytabletteja (ohjeiden mukaan) + hunajaa. Tutkitusti lyhentää mahd. flunssan kestoa.

7/7 Nuku. Palautumisen tukijalka niin mielelle kuin keholle. Heikot unet voivat olla jopa kehittymisen este.

#mikan7vv Viikko 3 (X-palvelussa)

1/7 Suunnittele etukäteen; liikkumiset, syömiset ym. ja toteuta. Madalla siis kynnys ns. parempiin valintoihin jo etukäteen; liikuntavarusteet valmiiksi edellisenä iltana, ostoslista kauppaan (jossa pidättäydyt) jne.

2/7 Pidä alkoholin käyttö minimissä/kokonaan pois. Se sotkee normaalin aineenvaihduntasi koska se on myrkky. Ja täten myös suotuisan kehityksen. Tupakasta tai muista päihteistä ei varmaan tarvitse edes mainita. Jos käytät, lopeta.

3/7 Jos ruokailun perusasiat ovat hallussa (säännöllisyys, monipuolisuus), et tarvitse juurikaan lisäravinteita tai muita “kikkoja”. Laadukas monivitamiinivalmiste päivittäin ja palautusjuoma voima- sekä kovien treenien jälkeen ovat tutkitusti toimivia lisäravinteita.

4/7 Jos tavoitteena on tiputtaa painoa, on ravintoasiat pääosassa, mutta voimaharjoittelulla myös hyvin suotuisia vaikutuksia. Isotkin muutokset mahdollisia. Lisäksi et menetä lihasta (toimintakyky).

5/7 Sijoita laadukkaisiin liikuntavälineisiin. Harrastaminen on mukavampaa toimivilla ja hyvälaatuisilla välineillä. Monesti myös ekologisempaa kun ei tarvitse jatkuvasti päivittää tai ostaa hajonneen tilalle.

6/7 Sykkeet ovat jokaisella yksilölliset. Älä vertaa muihin tai laske kaavoista paljon “sykkeiden pitäisi olla” – todennäköisesti antavat vääriä arvioita. Tiedätkö maksimisykeesi? Oletko kokeillut? Jos harjoittelu tavoitteellista, käy ehdottomasti heti kynnystestissä.

7/7 Hyvä lihaskunto on yksi isoimmista terveyttä edistävistä asioista vanhuusiällä. Vaikuttaa merkittävästi toimintakykyyn ja sitä kautta myös terveyteen ja vähentää riskiä loukkaantumisiin.

#mikan7vv Viikko 4 (twiitit X:ssa)

1/7 Juo vettä, muulloinkin kuin ruokailujen yhteydessä. 2-3L per päivä. Juomapullo töihin/päivän rientoihin mukaan ei ole liioiteltua. Pitää aineenvaihdunnan liikkeessä eikä nestehukka pääse yllättämään. Myös pakkasella nesteen tarve nousee, kuten helteessäkin.

2/7 Suurin hidaste kuntoilijan kehittymiselle on liian yksipuolinen harjoittelu. About sama lenkki, about samalla vauhdilla tai samat sarjat ja painot sekä liikkeet kuntosalilla. Haasta kroppaa niin kovemmalla kuin “perustasoa” kevyemmälläkin (ja siltä väliltä) harjoituksella.

3/7 Uinnista: veden kanssa pitää tulla tutuksi ja oppia rentoutumaan. Voimalla väkisin (lähtötasolla) ei tässä lajissa pärjää, vaan on tekniikka- sekä taitolaji. Oma käsitys tekemisestä vedessä myös hämärtyy. Valmentajan apu on usein iso.

4/7 Pyöräilystä: Helppo laji tyytyä “polkemaan” omalla mukavuusalueellaan. Monipuolisuus harjoittelussa avain kehitykselle. Tehomittari on yksi parhaita investointeja pyöräilyn harjoitteluun.

5/7 Juoksusta: tässäkin lajissa helposti puuroutuu juoksemaan joko liian hiljaa tai vielä yleisemmin ehkä “vähän liian kovaa”, jolloin peruskunto ei kehity. Myös maksimikestävyysalue usein unohdetaan juoksuharjoittelusta.

6/7 Oheisharjoittelusta: perusvoimatasot kuntoon ja vasta sitten erikoisempien “lajispesifien” liikkeiden pariin. En keksi lajia, johon voimaharjoittelulla ei olisi myönteisiä vaikutuksia.

7/7 Hanki ammattiapua, jos koet sellaista tarvitsevasi. Valmentajan tai vastaavan kautta pääset nopeammin eteenpäin eikä kaikkea kannata tai tarvitse itse yrittää selvittää. Se ammattilainen on jo tehnyt sen puolestasi. Yksi parhain tapoja käyttää rahaa.

#mikan7vv Viikko 5 (twiitit X:ssa)

1/7 Terveydellisiä vaikutuksia on jo 2-3 liikuntakerralla viikossa. Parempi kuin ei ollenkaan. Opi pitämään liikunnasta (löydä “oikea” laji) niin tulokset (hyvinvointi, muut tavoitteet) tulee sen kautta itsestään.

2/7 Ravinnosta: huolehdi, että jokaiselle aterialle tulee nautittua proteiinia (lihaa, kalaa, kanaa, maitotuotteita, pavut, linssit, soija,  herneet, kasviproteiinituotteet). Yht. 1-1,5g/kg, säännöllisesti ja paljon treenaavalle enemmänkin (1,5-2g/kg).

3/7 Opettele syömään askel askeleelta terveellisemmin ja tavoitteitasi tukien. Unohda dieetit ja totaalikiellot ellet todella ole niiden takana. Dieeteistä ja muista “kuureista” suurin osa epäonnistuu. Ajattele ravintoasiaa elämänmittaisena matkana – tapana.

4/7 Vältä turhaa lisättyä sokeria. Energiaa tulee näistä helposti, esim. juomien muodossa. Keinomakeutetut tuotteet ovat ihan vaarattomia kohtuullisesti nautittuna vaikka muuta väitettäisiin. Kohtuus kaikessa.

5/7 Vammojen hoidossa liike on lääke, mutta vääränlainen liike voi viedä ihan toiseen suuntaan. Fysioterapeutit ovat tämän alan ammattilaisia. Kysy suosituksia osaavista ammattilaisista muilta.

6/7 Harjoitella voi myös ilman “hikoilua”. Jo videoiden katsominen ja “ilmassa tekeminen” voi, tai oikeastaan on parantanut ihmisten suoritusta liikuntasuorituksessa (mielikuvaharjoittelu). Mielellä (aivoilla) on iso merkitys fyysiseen tekemiseen.

7/7 Nuku. Haasta aivojasi sopivasti. Liiku vähintään tunti päivässä. Syö. Lepää. Ole innostunut ja kiinnostunut asioista ja ihmisistä. Toista.

#mikan7vv Vinkkimaanantait loppuu toistaiseksi tähän. Kun yritti tiivistää asiansa 1 vinkki per twiitti -tasoon, niin paljon jäi sanomatta. Helposti tulisi jokaisesta puolen tunnin luento. 🙂 Täytynee ottaa uusiksi joskus. Teen tästä blogijulkaisun verkkosivuilleni.

Yrityksen nimi vaihtunut: Mika Martikainen Coaching Oy

Yrityksen virallinen nimi on 12.7.2021 lähtien Mika Martikainen Coaching Oy, joka oli aiemmin yrityksen aputoiminimenä. Aiempi nimi (Murtokohta Oy) poistuu käytöstä ja korvautuu uudella nimellä hiljalleen tietokantojen ym. päivityttyä eri tahoilla. Yrityksen toimintaan, omistussuhteisiin tai muuhun nimenmuutoksella ei ole vaikutusta. Y-tunnus pysyy samana.

Triathlonleiri #1 Vuokatissa pe 26.- su 28.1.2018

Järjestän triathlonleirin yhteistyössä Vuokatin Urheiluopiston kanssa. Leiri järjestetään tammikuun viimeinen viikonloppu. Leiri kestää perjantai-illasta sunnuntaihin. Majoitus tapahtuu Break Sokos Hotel Vuokatin tiloissa ja harjoitukset urheiluopiston tiloissa ja ympäristössä.

Leiriohjelma

Perjantai
17.30 aloitus
18.00 uintiharjoitus
20.00 mennessä päivällinen

Lauantai
7.30 aamuharjoitus (uinti/juoksu)
9.00 aamiainen
10.00 lihaskunto ja taitoharjoittelu
13.00 lounas
15.00 yhdistelmäharjoitus pyörä-juoksu/hiihto
18.00 päivällinen
19.00 kehonhuoltoharjoitus

Sunnuntai
8.00 aamulenkki
9.00 aamiainen
10.00 yhdistelmäharjoitus kuntosali/pyörä/juoksu/soutu
12.00 uintiharjoitus
13.00 leirin päättäminen ja lounas

Varustus: sisä- ja ulkoliikuntavarustus, sisäpyöräilyvarusteet (pyöräilykengät &housut, voit ottaa myös oman pyörän ja trainerin mukaan), ulko- ja sisäjuoksuvarusteet, uintivarusteet, hiihtovarusteet (valinnainen).

Leirille voi tulla joustavasti, jos ei esim. heti aloitukseen pääse. Leirin hinta 78 eur / hlö / vrk (myös leirin ulkopuoliset perheenjäsenet). Hinta sisältää majoituksen täysihoidolla tulopäivän päivällisestä lähtöpäivän lounaaseen. Sekä tietysti valmennuksen ja kaikki harjoitukset. Leirin osallistujia ei ole vakuutettu leirin puolesta, joten vakuutusturva omalla vastuulla.

Sitovat ilmoittautumiset perjantaihin 19.1. mennessä osoitteeseen mika.martikainen@murtokohta.fi tai puh. 040 829 5515. Jos olet kiinnostunut kyydistä Kuopiosta Vuokattiin ja takaisin, mainitse siitä – kyytiini mahtuu. Mahdollista ottaa myös perhe mukaan majoituskapasiteetin puitteissa, mainitse tästä erikseen niin selvitellään.

Tule mukaan Kainuun ja urheiluopiston hulppeisiin puitteisiin nauttimaan ohjatusta triathlonharjoittelusta!

Kohti Uutta Vuotta

Vuosi on vaihtunut ja harjoitusohjelmiin on saanut vaihtaa seiskan tilalle kasin. Joulun ajan vietin valmennustöiden osalta hiljaiseloa ja pidin lomaa. Tällä viikolla hommat jatkuvat täydellä teholla ja on kiva palata työn ääreen pienen irtioton jälkeen. Virtaa on taas jaettavaksi.

Joulukuussa lähetin palautekyselyn tämän syksyn valmennettavilleni. Vastauksia tuli reilu parikymmentä kappaletta. Vastausten perusteella olen onnistunut työssäni kohtalaisen hyvin. Sain paljon kiitosta ja positiivista palautetta, mutta myös kehitettäviä kohteita vaikka muutaman vastaajan mielestä sellaisia ei ole. Sen verta nöyrä pitää olla, että pyrin aina kehittämään toimintaani ja tarjoamaan päivä päivältä parempia tuloksia. Vastauksia on laitettu asiakaskokemuksina eri sivuille. Yhtenä – ja mielestäni tärkeimpänä – kysymyksenä kyselyssä oli ”suosittelisitko palveluita kavereillesi”. Kyllä-vastausten osuus oli tässä täydet 100 %.

KIITOS!

Ilman teitä ei olisi mitään. Syksyn aikana olen saanut nähdä useamman kohdalla, miten liikunnan ja hyvinvoinnin ottaminen tärkeäksi asiassa elämässä on muuttanut myös kaikkea muutakin elämää parempaan ja jämptimpään suuntaan. Asioiden sinnikäs säännöllinen tekeminen ja halu oppia uutta vievät eteenpäin ketä tahansa. Ammattilainen vierellä auttaa tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan. Liikunta ja hyvä kunto parantavat myös henkistä kuntoa.

Ajankohtaista

Triathlonliitto ja Klubben Sport Finland ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Tarjolle tulee laadukkaat urheiluvarusteet ja -tekstiilit Triathlonliiton logolla varustettuna. Sopimuksen kilpailuasut, märkäpuvut ym. ovat Z3R0D-merkkisiä. Tämän yhteistyön myötä saat myös minun – Klubben Sportin jälleenmyyjän ominaisuudessa – kauttani tilattua näitä ja muita Klubben Sportin edustamia tuotteita. Z3R0D-merkin tuotteita on minulle tulossa lähipäivinä esittelykäyttöön, joten kysäise, jos jokin tuote kiinnostaa ja haluat ”hypistellä” ennen ostoa.

Uintiryhmät

Perjantain tekniikkaryhmä jatkuu jo viikolla 1. Paikkoja on vapaana pari kappaletta. Alkeisryhmän uusi kurssi/ryhmä aloittaa tammikuun lopulla. Tästä lisäinfot myöhemmin.

Triathlonleiri Vuokatissa 26.-28.1.2018

Pidän ensimmäisen triathlonleirin Vuokatissa tammikuun viimeinen viikonloppu. Leiri alkaa perjantai-iltana ja loppuu sunnuntaina. Leiri sisältää ohjattua harjoittelua reilu 10 tuntia viikonlopun aikana (uinti, pyöräily, juoksu, oheisharjoittelu). Leirin hinta 78 euroa / vrk / henkilö, sisältäen majoituksen ja täysihoidon (tulopäivän päivällisestä lähtöpäivän lounaaseen) sekä valmennuksen.

Leirille ovat tervetulleita kaikki triathlonharrastajat tasoon katsomatta. Lisätiedot tästä leiristä laitan viikon 1 aikana. Sitovat ilmoittautumiset sähköpostiini!

Hyvää Uutta Vuotta!

-Mika

Syksyn tuulia

Päivitetään pikaisesti menneen kesän kuulumisia ja avataan tulevia suunnitelmia. Mennyt kesä meni niin työn kuin oman vapaa-ajan tiimoilta pitkälti triathlonin parissa. Oli hieno kisailla itse ja samalla osaltaan myös jännittää sekä kannustaa omien valmennettavien suorituksia samoissa kisoissa. Joroisissa tulikin tsempattua melkein koko juoksun ajan tuttujen menoa. Kyllä triathlonyhteisön henki on erinomainen ja harrastajien määrä vain nousee sekä entistä laadukkaampia ja isompia kisoja on tulossa jo ensi vuonna mm. Ironmanin rantautuessa Suomeen.

Valmennettavilla menikin kisat erinomaisesti ja omia ennätyksiä rikottiin jokaisella matkalla. Parhaimmat parannukset liikkuivat yli 15 minuutissa vaikka Suomen sääolosuhteet pistivätkin monessa kisassa tekemään töitä oikein urakalla. Ja kastuminenkin oli aika varmaa, muillakin kuin uintiosuudella. Valmennettavista löytyy myös uusia täyden matkan suorittajia – osalla oli kyseessä jo x. kerta. Kaiken kaikkiaan vahvaa tekemistä kaikilta valmennettavilta vaikka monen kohdalla vammat ja sairastumiset hidastivat kesään valmistautumista. Kaikki pääsivät kuitenkin loppupeleissä kisaamaan tänä vuonna! Onnistumisia siis niin urheilijoilta itseltään kuin ehkä vähän myös minun osaltani. 🙂

Tulevasta

Omien kisailujen jälkeen aloin katsoa jo tulevaisuuteen ja pohtimaan miten voisin palvella entistä paremmin asiakkaitani. Ja miten saisin entistä vaikuttavampaa omasta valmennustoiminnastani. Valmennus- ja PT-uraa on takana nyt reilut 2,5 vuotta. Luulen jo tietäväni jotain tehokkaasta ja vaikuttavasta valmennuksesta. Huikeimpia tuloksia yhdistää se, että tuloksia on tehty pitkäjänteisesti ja säännöllisesti. Siis, vähän ja pitkään. Ei paljon ja nopeasti. Jälkimmäinen tapa vie vain ojasta toiselle puolen tietä, takaisin ojaan.

Se on vähän sama kuin bisneshenkilönä käyt kuuntelemassa Gurun statuksen saanutta esiintyjää, jonka ei kannata enää nostaa maasta tuhatta dollaria, koska takataskusta tippuu neljä tilalle. Tiukan seminaaripäivän jälkeen ajatukset sinkoilee kuin ilotulitteet uutena vuotena taivaalle, ja päässä tykyttää sellainen ajatus, että huomenna valloitan maailman. Kaksi kertaa. Kirjaat sen ylöskin (koska niin guru käski tehdä), mutta kuitenkin arjen koittaessa selvität puoli päivää miksi (sähkö)posti ei kulje ja miksi taas puolen tunnin pikkuhommaan menikin neljä tuntia. Illalla huomaat, että ne tuottavat työtkin piti muuten tehdä. Se siitä maailmanvalloituksesta. Ehkä huomenna sitten.

Vertaus valmennusmaailmaan: voin kertoa sinulle tunnissa täysin valmiin reseptin miten homma toimii päästäksesi huippuun fyysiseen kuntoon. Vuoden päästä tuskin olet muuttunut yhtään mihinkään, jos tuo tunnin tapaaminen jää ainoaksi. Sen sijaan jos jatkamme säännöllisesti vaikka vuoden ajan suhdettamme aina säännöllisesti asioihin palaten, on muutos noin sata kertaa todennäköisempää. Uskotko? Siltä Gurulta jää usein kertomatta (tai kuulijoilta sisäistämättä) se, että takana on vuosi(kymment)en kova työ asemaansa pääsemiseksi. Sama pätee urheiluun tai omiin elintapoihin.

Muutokset palveluihin

Edellisen hienon vertauskuvan ja johdannon kautta olen päättänyt lopettaa yksittäisten valmennustuntien/-tapaamisten myynnin uusille, tuntemattomille asiakkaille. Ei niistä ole kummallekaan osapuolelle mitään hyötyä eivätkä ne johda mihinkään. Käytetään aikamme paremmin. Jatkossa siis vähintään viiden tapaamiskerran paketteja. Samalla olen myös nostanut hiukan hintojani ja tehnyt eroa ’personal training’– ja urheiluvalmennusasiakkaille. Haluan valmentaa paremmin ja asioiden suunnittelu ja pohdinta vaativat aikaa. Samalla rajoitan myös yhtäaikaisten valmennussuhteiden määrää, jotta voin taata hyvän palvelun.

Ryhmävalmennukset

Henkilökohtaisen valmennuksen tueksi ja rinnalle haluan triathlonin osalta vaikuttaa myös entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Triathlonin ryhmävalmennusta on kyselty ja ensi kuussa se on tarkoitus aloittaa. Tässä ryhmävalmennuksessa pääsen antamaan kaiken tietoni ja taitoni triathlonin saralta ryhmäläisten käyttöön. Tätä odotan todella paljon. Lupaan olla apuna kaikissa kysymyksissä ja ottaa päävalmentajan roolin vakavasti. Myös uinnin ryhmävalmennukset alkavat syyskuussa, joten poimi niistä joku tai vaikka koko kattaus. Katso lisää ryhmävalmennukset-sivulta.

Personal training

Vaikka n. puolet asiakkaistani ovat aktiivisesti ja tavoitteellisesti kuntoilevia triathlon-, juoksu- tms. asiakkaita, olen ilokseni saanut keväästä lähtien entistä enemmän myös ”ihan tavallisia ihmisiä” (ilmaisu suora lainaus eräästä yhteydenotosta) valmennettavakseni. Tuo ilmaisu aiheutti minussa hiukan hymyilyä, mutta toisaalta taas pisti miettimään omaa toimintaa ja olemusta, annanko ihmisille väärän kuvan itsestäni ja toiminnastani. Tehtäköön nyt siis yksi perinpohjainen asia selväksi: minulle kaikki ovat ihan tavallisia ihmisiä. Voisi jopa sanoa, että minulle jokainen ihminen on ihan erikoinen, oma itsensä. Ja se on erittäin ok. Tervetuloa siis valmennettavakseni kuka vaan, milloin vaan!

Uusi brändi ja seura

Ja lopuksi vielä maininta uudesta brändistä: Superkompensaatio valmennukset – superkompensaatio.fi! Siirrän urheiluvalmennuksia ja ryhmävalmennuksia tämän syksyn aikana Superkompensaatio.fi-brändin alle. Tämän lisäksi kesällä on perustettu TEAM Superkompensaatio -seura, jota kaikki valmennettavani voivat edustaa useissa eri lajeissa (triathlon, juoksu, uinti ym.). Kyseessä on kestävyysurheiluun ja multisport-liikuntaan keskittynyt seura. Tämän tiimoilta on tulossa vielä vaikka mitä kivaa!