Syksyn tuulia

Päivitetään pikaisesti menneen kesän kuulumisia ja avataan tulevia suunnitelmia. Mennyt kesä meni niin työn kuin oman vapaa-ajan tiimoilta pitkälti triathlonin parissa. Oli hieno kisailla itse ja samalla osaltaan myös jännittää sekä kannustaa omien valmennettavien suorituksia samoissa kisoissa. Joroisissa tulikin tsempattua melkein koko juoksun ajan tuttujen menoa. Kyllä triathlonyhteisön henki on erinomainen ja harrastajien määrä vain nousee sekä entistä laadukkaampia ja isompia kisoja on tulossa jo ensi vuonna mm. Ironmanin rantautuessa Suomeen.

Valmennettavilla menikin kisat erinomaisesti ja omia ennätyksiä rikottiin jokaisella matkalla. Parhaimmat parannukset liikkuivat yli 15 minuutissa vaikka Suomen sääolosuhteet pistivätkin monessa kisassa tekemään töitä oikein urakalla. Ja kastuminenkin oli aika varmaa, muillakin kuin uintiosuudella. Valmennettavista löytyy myös uusia täyden matkan suorittajia – osalla oli kyseessä jo x. kerta. Kaiken kaikkiaan vahvaa tekemistä kaikilta valmennettavilta vaikka monen kohdalla vammat ja sairastumiset hidastivat kesään valmistautumista. Kaikki pääsivät kuitenkin loppupeleissä kisaamaan tänä vuonna! Onnistumisia siis niin urheilijoilta itseltään kuin ehkä vähän myös minun osaltani. 🙂

Tulevasta

Omien kisailujen jälkeen aloin katsoa jo tulevaisuuteen ja pohtimaan miten voisin palvella entistä paremmin asiakkaitani. Ja miten saisin entistä vaikuttavampaa omasta valmennustoiminnastani. Valmennus- ja PT-uraa on takana nyt reilut 2,5 vuotta. Luulen jo tietäväni jotain tehokkaasta ja vaikuttavasta valmennuksesta. Huikeimpia tuloksia yhdistää se, että tuloksia on tehty pitkäjänteisesti ja säännöllisesti. Siis, vähän ja pitkään. Ei paljon ja nopeasti. Jälkimmäinen tapa vie vain ojasta toiselle puolen tietä, takaisin ojaan.

Se on vähän sama kuin bisneshenkilönä käyt kuuntelemassa Gurun statuksen saanutta esiintyjää, jonka ei kannata enää nostaa maasta tuhatta dollaria, koska takataskusta tippuu neljä tilalle. Tiukan seminaaripäivän jälkeen ajatukset sinkoilee kuin ilotulitteet uutena vuotena taivaalle, ja päässä tykyttää sellainen ajatus, että huomenna valloitan maailman. Kaksi kertaa. Kirjaat sen ylöskin (koska niin guru käski tehdä), mutta kuitenkin arjen koittaessa selvität puoli päivää miksi (sähkö)posti ei kulje ja miksi taas puolen tunnin pikkuhommaan menikin neljä tuntia. Illalla huomaat, että ne tuottavat työtkin piti muuten tehdä. Se siitä maailmanvalloituksesta. Ehkä huomenna sitten.

Vertaus valmennusmaailmaan: voin kertoa sinulle tunnissa täysin valmiin reseptin miten homma toimii päästäksesi huippuun fyysiseen kuntoon. Vuoden päästä tuskin olet muuttunut yhtään mihinkään, jos tuo tunnin tapaaminen jää ainoaksi. Sen sijaan jos jatkamme säännöllisesti vaikka vuoden ajan suhdettamme aina säännöllisesti asioihin palaten, on muutos noin sata kertaa todennäköisempää. Uskotko? Siltä Gurulta jää usein kertomatta (tai kuulijoilta sisäistämättä) se, että takana on vuosi(kymment)en kova työ asemaansa pääsemiseksi. Sama pätee urheiluun tai omiin elintapoihin.

Muutokset palveluihin

Edellisen hienon vertauskuvan ja johdannon kautta olen päättänyt lopettaa yksittäisten valmennustuntien/-tapaamisten myynnin uusille, tuntemattomille asiakkaille. Ei niistä ole kummallekaan osapuolelle mitään hyötyä eivätkä ne johda mihinkään. Käytetään aikamme paremmin. Jatkossa siis vähintään viiden tapaamiskerran paketteja. Samalla olen myös nostanut hiukan hintojani ja tehnyt eroa ’personal training’– ja urheiluvalmennusasiakkaille. Haluan valmentaa paremmin ja asioiden suunnittelu ja pohdinta vaativat aikaa. Samalla rajoitan myös yhtäaikaisten valmennussuhteiden määrää, jotta voin taata hyvän palvelun.

Ryhmävalmennukset

Henkilökohtaisen valmennuksen tueksi ja rinnalle haluan triathlonin osalta vaikuttaa myös entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Triathlonin ryhmävalmennusta on kyselty ja ensi kuussa se on tarkoitus aloittaa. Tässä ryhmävalmennuksessa pääsen antamaan kaiken tietoni ja taitoni triathlonin saralta ryhmäläisten käyttöön. Tätä odotan todella paljon. Lupaan olla apuna kaikissa kysymyksissä ja ottaa päävalmentajan roolin vakavasti. Myös uinnin ryhmävalmennukset alkavat syyskuussa, joten poimi niistä joku tai vaikka koko kattaus. Katso lisää ryhmävalmennukset-sivulta.

Personal training

Vaikka n. puolet asiakkaistani ovat aktiivisesti ja tavoitteellisesti kuntoilevia triathlon-, juoksu- tms. asiakkaita, olen ilokseni saanut keväästä lähtien entistä enemmän myös ”ihan tavallisia ihmisiä” (ilmaisu suora lainaus eräästä yhteydenotosta) valmennettavakseni. Tuo ilmaisu aiheutti minussa hiukan hymyilyä, mutta toisaalta taas pisti miettimään omaa toimintaa ja olemusta, annanko ihmisille väärän kuvan itsestäni ja toiminnastani. Tehtäköön nyt siis yksi perinpohjainen asia selväksi: minulle kaikki ovat ihan tavallisia ihmisiä. Voisi jopa sanoa, että minulle jokainen ihminen on ihan erikoinen, oma itsensä. Ja se on erittäin ok. Tervetuloa siis valmennettavakseni kuka vaan, milloin vaan!

Uusi brändi ja seura

Ja lopuksi vielä maininta uudesta brändistä: Superkompensaatio valmennukset – superkompensaatio.fi! Siirrän urheiluvalmennuksia ja ryhmävalmennuksia tämän syksyn aikana Superkompensaatio.fi-brändin alle. Tämän lisäksi kesällä on perustettu TEAM Superkompensaatio -seura, jota kaikki valmennettavani voivat edustaa useissa eri lajeissa (triathlon, juoksu, uinti ym.). Kyseessä on kestävyysurheiluun ja multisport-liikuntaan keskittynyt seura. Tämän tiimoilta on tulossa vielä vaikka mitä kivaa!